Ezek a leghatékonyabb étvégycsökkentő pontok a testeden

Ezek a leghatékonyabb étvégycsökkentő pontok a testeden

Étvágycsökkentő pontok a testen – 5 hatékony trükk a fogyáshoz.



Az akupresszúra egy hagyományos kínai orvoslás technika, amely a testünkben áramló életenergia fogalmán alapul. Ez a technika több nyomásponton működik, amelyek egytől-egyig mind a test néhány fontos szervéhez kötődnek. Ha ezekre a pontokra helyesen nyomást gyakorolunk, akkor ez az apró, de annál hatásosabb mozdulat a betegségek széles körét és egészségügyi problémáit kezelheti.

Ha ezekre a pontokra helyesen nyomást gyakorolunk, akkor ez az apró, de annál hatásosabb mozdulat a betegségek széles körét és egészségügyi problémáit kezelheti.

Étvágycsökkentő pontok a testen – 5 hatékony trükk a fogyáshoz.


 Fülpont


Ez az egyik legnagyobb étvágycsökkentő pont. Hogy megtalálod, helyezd a hüvelykujjadat a háromszög alakú részhez a füléhez. Most nyisd ki és csukd be az állkapcsodat, és keress egy olyan pontot, ahol maximális mozgást találsz. Nyomd meg ezt a pontot 1-3 percig, naponta kétszer.

Az akupresszúra szerint a fül, a kéz és a láb olyan testrészek, amelyek a test többi részében nagyobb energia visszaverődéssel rendelkeznek, így ezeknek a pontoknak a stimulálása az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy elérjük súlycsökkentési céljainkat.


Felső ajak


Ez a pont a felső ajak és az orr között helyezkedik el, középen. Csak nyomja meg naponta kétszer egy-öt percet, vagy amikor éhes és ideges.



Térdpont



Ez a pont nem csak javítja az emésztést, hanem segít a menstruációs tünetek és a görcsök enyhítésében is. 5 cm-rel a térd alatt helyezkedik el, kissé közelebb a láb külső részéhez.

Alkalmazd a nyomást ezen a ponton a mutatóujjaddal 2 percig minden nap, hogy segítsd a gyomor megfelelő működését. Amikor megnyomod, enyhe fájdalmat vagy kellemetlenséget érezhetsz.


Könyökpont



Keresd meg ezt az akupresszúrás pontot, mozgasd a hüvelykujjadat a könyöktől a könyök belső ráncáig. Nyomd meg a hüvelykujjaddal 1 percig minden nap.

Ennek a pontnak a stimulálása segít abban, hogy a felesleges testhő-, és nedvesség eltávozzon a testből, elősegítve a bélműködést és megelőzve a folyadék visszatartást.



Boka pont




Ez a pont a láb belsejében található, 5 cm-rel a boka fölött. A nyomást a hüvelykujjaddal 1 percig alkalmazd naponta, és mindig lassan engedd fel a nyomást. Javasoljuk, hogy ne használd ezt a trükköt, ha terhes vagy.



Gyakorold az adott technikákat naponta és hamarosan érezni fogod a tested változását. Az akupresszúra segítségével egészséges maradsz illetve hatékonyan és egyszerűen szabályozhatod az étvágyat.

Miklós Edit

Facebook oldal: ITT >>>

Post Author: StoryMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük