Több ezren túráztak egyszerre egy időben országszerte

Több ezren túráztak egyszerre egy időben országszerte

Több ezren túráztak egyszerre egy időben országszerte. Több mint 4000-en vettek részt az 5. Kéktúrázás Napján.

Először túráztak, azaz még pontosabban kéktúráztak egyszerre több mint négyezren a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) által ötödször megrendezett Kéktúrázás Napján.

Hagyományos időpontban, október második szombatján került sor az eseményre.

Az idei létszám kb. 10 százalékkal múlta felül a tavalyit.

A 142 csoport együtt összesen 2575 kilométert tett meg a hazánk legszebb tájain vezető Országos Kéktúra, Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és Alföldi Kéktúra útjain.

A résztvevők mozgását az ingyenes rendezvény honlapján élőben lehetett követni.

A GPS-es jeladók révén virtuálisan kirajzolták a teljes Országos Kékkör útvonalát a nap végére. Egyetlen, 9 km-es gemenci szakasz kivételével: a Bajai átkelés és Pörböly között ugyanis a nemrég levonult árvíz miatt még nem lehetett túrázni.

A regisztrációk alapján 12 csoport a maximális engedélyezett létszámmal vágott neki a távnak.

A túrázok csaknem ötöde 18 éven aluli volt: nemcsak gyermekes családok, hanem iskolai szervezésben sok diák is részt vett a jó hangulatú, szép őszi időben zajló eseményen.

Az ingyenes túrarendezvényen 250 felkészült szakaszfelelős, köztük természetjáró egyesületek képzett, helyi túravezetői, nemzeti parkok és erdészetek munkatársai, ismert személyiségek, valamint az MTSZ munkatársai vezették a túrákat.

Az útvonal mentén nem csak túráztak a résztvevők. Sok település ugyanis ingyen belépőkkel, tájházlátogatással, múzeumi sétával, finomságokkal kedveskedett az együtt kéktúrázóknak.

MTI/Országos Sajtószolgálat/Magyar Természetjáró Szövetség

Facebook oldalunk: ITT>>>

Post Author: StoryMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük