Áztatott dió – 6 ok, amiért érdemes így megenni. A mandula éjszakai áztatása bevett gyakorlat a legtöbb indiai háztartásban, de hallottál már áztatott dió fogyasztásáról? Nos, az egészségügyi szakértők szerint ennek a csonthéjasnak az áztatása javítja az ízét és egészségesebbé teszi.
✔️Javítja az emésztést az áztatott dió
Éjszakai áztatása segíthet csökkenteni annak fitinsav tartalmát, amely alapvetően egy anti-tápanyag, amely megzavarhatja az alapvető ásványi anyagok, például a kalcium, a vas és a cink felszívódását az élelmiszerekből. Az áztatás segíti az emészthetőségének javítását.
✔️ Jobb tápanyagfelszívódás
A másik fő ok, amiért a dió áztatása jó hatással lehet az általános egészségre, hogy segíti a
tápanyagok, egészséges zsírok és antioxidánsok jobb felszívódását.
✔️ Csökkenti a koleszterinszintet az áztatptt dió
Természetesen gazdag ásványi anyagokban, például magnéziumban és mangánban, valamint egészséges zsírokban, amelyek hozzájárulnak a szív egészségének javításához. Valójában éjszakai áztatása és fogyasztása segíthet az egészséges zsírok növelésében és a koleszterinszint csökkentésében.
✔️Csökkenti a keserű ízt
A dió áztatása csökkentheti annak kesernyés ízét, fogyasztásra kellemesebbé teheti.
✔️Könnyebb rágni
Az áztatás lágyítja az állagát, így könnyebben rágható. Ez különösen előnyös lehet a fogászati problémákkal küzdőknek vagy azok számára, akik nehezen esznek kemény, száraz magvakat.
Aranykalászos gazda tanfolyam féláron!
Kattintson, és legyen ön is aranykalászos gazda!
✔️ Javítja az alvást
Ez az áztatott csonthéjas finomság melatonint tartalmaz, egy olyan hormont, amely szabályozza az alvást. Fogyasztásuk javíthatja az alvás minőségét, így ébredéskor kipihentebbnek és fiatalabbnak érzhetjük magunkat.
TIPP:
Fogyasztás előtt áztasd be, 8-24 órán keresztül lehet. A vizet többször cseréld ki.
Kovács Alexa
Facebook oldal: ITT>>>
Forrás: m.timesofindia