A főtt burgonya viszonylag olcsó és remek alapanyag, számtalan verzióban felhasználható és elkészíthető. Soha nem lehet megunni. A krumplipucolás viszont nem túl kedvelt dolog.
Sokan imádják főzni-enni, de legalább ennyien utálják
is. Méghozzá a pucolása miatt.
Gyakran nagyon nehézkesen megy, különösen akkor, ha nagyobb mennyiségben kell megpucolni.
Sokan sokféle módszerre esküsznek, azonban a
„ninja-módszer” az, ami mindent felülmúl. Zseniálisan gyors megoldás,
pillanatok alatt, konkrétan egy mozdulattal kész is vagyunk. Ez egy szuper
hatékony módszer, mellyel rengeteg időt és idegeskedést spórolhatunk meg!
Amire szükség lesz: Egy kés Opcionális: víz, kis jéggel
A lépések:
1) Mossuk meg a burgonyát, majd ejtsünk egy keskeny vágást a közepén.
2) Tegyük fel egy lábos vízben a tűzhelyre, kb. 30 percig főzzük.
3) Amikor puha, öntsük le róla a vizet és hagyjuk
kihűlni. Ha gyorsítani szeretnénk a folyamatot, akkor tegyük a burgonyát egy
tál hideg vízbe, amiben jégkockák is vannak.
4) Húzd le a burgonya héját a vágás mentén. Látni fogod, egyedben marad, egy mozdulattal lejön.