A főtt burgonya viszonylag olcsó és remek alapanyag, számtalan verzióban felhasználható és elkészíthető. Soha nem lehet megunni. A krumplipucolás viszont nem túl kedvelt dolog.
Sokan imádják főzni-enni, de legalább ennyien utálják
is. Méghozzá a pucolása miatt.
Gyakran nagyon nehézkesen megy, különösen akkor, ha nagyobb mennyiségben kell megpucolni.
Sokan sokféle krumplipucolás módszerre esküsznek, azonban a „ninja-módszer” az, ami mindent felülmúl. Zseniálisan gyors megoldás, pillanatok alatt, konkrétan egy mozdulattal kész is vagyunk. Ez egy szuper hatékony módszer, mellyel rengeteg időt és idegeskedést spórolhatunk meg!
1) Mossuk meg a burgonyát, majd ejtsünk egy keskeny vágást a közepén.
2) Tegyük fel egy lábos vízben a tűzhelyre, kb. 30 percig főzzük.
3) Amikor puha, öntsük le róla a vizet és hagyjuk
kihűlni. Ha gyorsítani szeretnénk a folyamatot, akkor tegyük a burgonyát egy
tál hideg vízbe, amiben jégkockák is vannak.
4) Húzd le a burgonya héját a vágás mentén. Látni fogod, egyedben marad, egy mozdulattal lejön.
Zseniálisan gyors krumplipucolás – Egy mozdulat és kész is
Miklós Edit újságíró, főszerkesztő és szövegíró, a FreeMix lapcsalád alapítója. Korábban Koronczay Editként ismerhették a nézők és olvasók. Több mint 25 éve dolgozik a médiában: az Echo TV, a Duna TV és a Magyar Televízió szerkesztő-riportereként kezdte pályáját, majd a Femina és a Cafeblog újságírójaként folytatta.
Saját lapcsaládja ma már havi 3-4 milliós olvasottsággal működik.
Célja, hogy a történeteivel inspiráljon, motiváljon és elgondolkodtasson.
Hisz abban, hogy minden történet hordoz egy tanulságot — és egy csepp reményt. A szakmája egyben a szenvedélye is. A StoryMix.hu oldalon elsősorban inspiráló életutak és sikertörténetek kapnak helyet. Tematikája: szórakoztató, emberi történetek, inspirációk.