Így válassz költöztető céget nemzetközi költözéshez

Így válassz költöztető céget nemzetközi költözéshez

Így válassz költöztető céget nemzetközi költözéshez.

A költözés kihívást jelent, akár néhány utcányira, a városon belül, vagy az ország másik felén találsz rá az új otthonodra, de főleg jelentős nehézségekkel szembesülhetsz, ha nemzetközi vizekre evezel. A lényeg az, hogy a folyamatot a lehető legegyszerűbbé kell tenni, ezt pedig csak úgy érheted el, ha minden apró részletre megfelelően felkészülsz és nem engeded ki a kezeid közül az irányítást.

A költözés nehézségei

  • Az értékeid összepakolása

Nem könnyű feladat néhány bőröndbe összepakolni az egész életedet, ahogyan azt is be kell látnod, hogy nem érdemes mindent magaddal vinned, hiszen sokkal könnyebb csak a legfontosabb és számodra legértékesebb holmiddal átszelni a világot.

Mielőtt belekezdenél a pakolásba, érdemes eldöntened, melyek azok a tárgyaid, ruháid, holmijaid, amelyeket ténylegesen használtál például az elmúlt fél évben – évben.

Szánj időt a szelektálásra! Meglepődhetsz azon, hogy mennyi minden nélkül tudsz élni, ezeket pedig eladhatod, eladományozhatod vagy ismerőseidnek ajándékozhatod.

A kevesebb holmi nem csak nagyobb rendezettséget fog eredményezni az új otthonodba, de valószínűleg a poggyászod is könnyebb lesz, és a költöztető autó is sokkal kevesebbet fog nyomni, amely a költségek csökkentéséhez vezethet.

  • Adminisztráció és költség

Rengeteg papírmunkával jár egy költözés, főleg, ha egy teljesen új országban telepszel le – a vízum rendezésétől a bankszámla nyitásáig millió és egy dolog van, amelynek utána kell járnod és el kell intézned.

Ez a kihívás is legyőzhető: bontsd le a lépéseket egyenként!

Ne próbálj megbirkózni velük egy nap alatt!

Írd össze, milyen papírokra lesz szükséged, és azt is, hogy milyen irodákba vagy helyszínekre kell időpontot kérned banki ügyintézés vagy bármely mást folyamat elintézésének szempontjából.

  • Tennivaló-halmaz

Bár lehet, hogy már alig várod, hogy új életet kezdhess külföldön, a tennivalók sokasága biztosan megijeszt, amely elveszi azt az izgalmat, amelyet ennek a hatalmas és fontos döntésnek okoznia kellene benned.

Nincs szükség arra, hogy egyedül intézz el mindent!

A profi csomagolók és költöztetők rendelkezésedre állnak, hogy segítsenek és levegyenek bizonyos terheket a válladról.

Tudtad, hogy egy profi költöztető céggel szinte gyerekjáték lesz a költözés?

Nemzetközi költöztetés választása

Már tudod, hogy költöztetőket akarsz igénybe venni, csak azt nem, hogy mi alapján válaszd ki a neked megfelelőt? Érdemes a költöztetők weboldalát úgy böngészni, hogy a nemzetközi költöztetésben is tapasztaltak legyenek!

Sokan nem elég körültekintően választják ki az adott vállalkozást, és csak a félresikerült nemzetközi költöztetésük után ébrednek rá, hogy hibáztak – törött tárgyak, hiányos vámkezelés, plusz költségek.

Erre mindenképpen figyelj oda, hogy a lehető legjobb döntést hozd!

  • Megfelelő költöztető kocsik

A gyakorlott költöztető cég szakemberei a bútoraidat filc anyagba és fóliába csomagolja, a dobozaidat pedig a lehető legalaposabban lezárják annak érdekében, hogy a rakodás vagy szállítás során semmi se szenvedjen sérülést.

Ezt követően nem kisbuszba, autóba vagy más járműbe kerülnek az értékeid, hanem párnázott oldalú tehergépkocsikba, amelyekben biztonságosabban szállíthatóak a dobozok, emellett pedig megvédi az értékeidet a pihenőkben garázdálkodó tolvajoktól, akik előszeretettel vágják fel a teherszállító ponyvákat.

  • Komplett szolgáltatás, vámkezeléssel

Fontos, hogy a költöztetők komplett szolgáltatással, be- és kipakolással, ügyintézéssel együtt elvállalják a teljes folyamatot, mindenféle hiányosság nélkül.

A lehető legjobb, ha nem csak ismerik a vámkezelés fortélyait, de gyakorlottak is benne, esetleg van meglévő kapcsolatuk az adott vámolási procedúrával, és el is végzik azt.

Ha ezzel nem tudnak szolgálni, valószínűleg rád marad az ügyintézés, ami rendkívül bonyolult és akár hosszadalmas folyamat is lehet.

  • Reális árajánlat

Mielőtt igent mondasz fontos az, hogy árajánlatot kérj. Ez nem csak segít összehasonlítani az adott céget a többivel, de azt is láthatod, hogy mely szolgáltatások szerepelnek az ajánlatban, és melyek lesznek a későbbiekben plusz költségként felszámolva.

Figyelj arra, hogy minden, amiről a korábbi egyeztetés során megegyeztetek, benne legyen az ajánlatban, például az, hogy melyik országba költözöl, milyen vámkezeléssel szolgál az adott cég, felszámolnak-e lépcső díjat vagy azt, ha esetleg nincs lift az otthonodban.

Válassz megfelelő költöztető céget, hogy a külföldre költözés élménye szép és problémamentes emlékké válhasson az idő múlásával.

A Franko Költöztetés segít, ha zökkenőmentesen költöznél külföldre

A cég kizárólag költöztetésre specializálódott, így minden adott ahhoz, hogy tárgyaidat biztonságban tudd az utazás során:

modern, tiszta költöztetésre kialakított, nagy raktérfogatú, zárt, burkolt, filcezett felépítménnyel rendelkező tehergépkocsikkal rendelkeznek.

Akár kompletten, be- és kicsomagolással (szekrények, tárolók beltartalmának dobozolása), csomagolóanyagok biztosításával, bútorok szükségszerű szét- és összeszerelésével együtt végzik el a költöztetést.

Egy megbízható költöztető cég rengeteget segíthet, főleg akkor, ha nemzetközi költöztetésről van szó!

Leveszik a terhet a válladról és úgy segítsenek téged, ahogy a korábbi sikeres projektek és költöztetések során is tették azt.

Fogadd meg a tippjeinket és válassz professzionális költöztető céget.

Ez egy stresszmentes költözés receptje!

Vendégcikk

Post Author: StoryMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük