7 tipp, hogy stresszmentes karácsonyod legyen

7 tipp, hogy stresszmentes karácsonyod legyen

7 tipp, hogy stresszmentes karácsonyod legyen.

Még van idő a nyugodtabb karácsonyt előkészíteni! Catherine Hallissey pszichológus – aki ünnepi mesterkurzusokat tart stresszes szülőknek – saját tapasztalatai miatt kezdett a témával foglalkozni. Azaz hogyan lehet az ünnepi időszakot, a készülődést, az egész adventet karácsonyt stresszementesen megoldani.

„Soha nem felejtem el a karácsonyt, amikor majdnem összeomlottam. December 25-e volt, és azon az éjszakán a könnyeimmel küzdve rogytam le a kanapéra.(…) Ahelyett, hogy az örömteli emlékeket élveztem volna, kiégettnek éreztem magam. Egész nap feszült voltam, és aggódtam a gyerekek viselkedése miatt, vagy amiatt, hogy nem eszik meg a pulykát, amit anyám sütött.(…) Így hát tollat ragadtam, és azt az éjszakát azzal töltöttem, hogy egy listát írtam arról, hogy mi történt, hogy emlékeztessem magam a következő évre. Aztán a következő decemberben néhány egyszerű változtatást eszközöltem a rutinunkban.”

A pszichológus nő tudta, hogy nem ő az egyetlen, aki stresszként élte meg a karácsonyt. Úgy gondolta, hogy jó ötlet megosztani a tanácsait, segítve másokat. Mára a mesterkurzusa annyira népszerű lett, hogy elérhetővé tette az interneten is.

7 tipp, hogy stresszmentes karácsonyod legyen

7 tipp, hogy stresszmentes karácsonyod legyen.

Jegyezd fel nagyjából, mennyit költöttél már el ajándékokra, és mit kell még vásárolnod. Állapodj meg a családi ajándékok értékének felső határában, vagy csak azoknak vásárolj ajándékot, akikkel együtt töltöd az ünnepet. A barátoknak inkább javasolj találkozót egy italra vagy kávéra, így minőségi időt tölthetsz együtt velük, ám kevesebb kiadással fog járni.

https://storymix.hu/2023/12/05/nagy-2024-es-lelek-teszt-oriasi-valtozasok-jonnek/

Hajlamosak vagyunk túlságosan optimisták lenni azzal kapcsolatban, hogy mennyi időnk van karácsonykor. Állíts fel egy fontossági sorrendet, hogy kit szeretnél látni. A többieknek javasolj alternatívát – esetleg karácsony utáni vagy januári látogatást –, ami egyébként megkönnyebbülést jelenthet számukra is. Legyél közvetlen és őszinte, és magyarázd el, hogy kicsit módosítanod kell a terveken, ha esetleg próbálnak rábeszélni a látogatásra.

https://storymix.hu/2023/12/07/2024-ben-minden-megvaltozik-a-kartya-megmutatja-a-reszleteket/

Gondold át, mi a fontos neked és családodnak az ünnepen. Ha megrémít a pulykasütés, ne tedd. Tudasd a vendégeiddel, hogy szívesen látod őket, de nem hagyományos ételeket szolgálsz fel, hogy több időt tölts velük. Vannak, akik ezt jobban elfogadják, mint mások, de ne feledd, Te vagy a vendéglátó. Azt is megteheted, hogy megosztod a terhet azzal, hogy valaki az előételt, egy másik a desszertet, és valaki más italt hozza.

https://storymix.hu/2023/12/09/melyik-a-kedvenc-tukrod-csak-az-igazsagot-mutatja-meg-rolad/

Ha tudod, hogy a gyermekeid nem esznek sokat a karácsonyi vacsorából és nem szeretnek sokáig az asztalnál ülni, ne erőltesd. Ne érezzék kényszernek a karácsonyi ünneplés egyik részét se.

Minél hamarabb elfogadod, hogy a karácsony soha nem lesz tökéletes, annál jobban fogod élvezni.! Leveszi a nyomást, ha elfogadod, hogy egyes részek jól mennek, mások pedig nem. Remélhetőleg lesznek szép pillanatok is, és ezekhez kell ragaszkodni. Nem baj, ha többet tudsz pihenni. Nevess a kisebb katasztrófákon is – pl. az nem tragédia, ha szétrepedt a bejgli.

https://storymix.hu/2023/12/03/melyik-karacsonyfa-a-kedvenced-ez-mindent-elarul-neked/

Ne a facebook-on látott posztok legyenek mérvadóak számodra. Emlékeztesd magad, hogy valaki más fénypontjait látod, és nem érdemes összehasonlítani őket a saját valóságoddal. A gyerekek a családjukkal töltött karácsonyra emlékeznek. Tehát legyen egyszerű. Elég néhány ünnepi tevékenység, amit minden decemberben együtt csinálhattok. Legyen szó közös filmnézésről karácsony estéjén forró csokoládéval, vagy kis sétáról a környéken, hogy együtt megcsodáljátok a villogó fényeket. Ez akár egy olyan hagyomány is lehet, amelyet Te alkottál meg, és mindenki évről évre várhat.

https://storymix.hu/2023/11/29/a-szerencsesuti-megmondja-milyen-valtozas-var-rad-2024-ben/

Mielőtt elpakolnád a díszeket januárban, szánj egy percet arra, hogy végig gondold, mi sikerült jól idén – és mi nem. Ahogy a családod egyre jobban hozzászokik a határaidhoz, ők is hozzáigazítják az elvárásaikat. A karácsonyban az a nagyszerű, hogy minden évben elérkezik újra. Tehát tekintsd a karácsonyt folyamatban lévő munkának – minden évben végezz néhány módosítást, és meg fogod látni, hogy egyre kevésbé lesz stresszes és egyre szórakoztatóbbá válik.

​Forrás: www.thesun.co.uk

https://storymix.hu/2023/10/28/egyetlen-joslat-ami-mindent-megvaltoztat-a-3-gyertya-tesztje/embed/#?secret=utyz45R6Pn#?secret=kLY1rUonbD

További érdekes cikkek, horoszkópok, személyiségtesztek ezotéria rovatunkban olvashatóak. 

Kattints ide>>> és válogass több száz cikkünk közül:

Post Author: StoryMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük