Vir szigeten bujkált a milliárdos csaló - Ingatlanokat adott bérbe

Vir szigeten bujkált a milliárdos csaló – Ingatlanokat adott bérbe

Vir szigetén fogtak el a horvát hatóságok a magyar rendőrök információja alapján egy férfit, akit 4,5 milliárd forintos adócsalás miatt ítélt el jogerősen a bíróság.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) rendőrség honlapján közölte, hogy a 45 éves férfit a horvát hatóságok fogták el. Tartózkodási helyét a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Osztályának nyomozói derítették fel.

Vir szigeten bujkált a milliárdos csaló - Elkapták

D. T. Lajos ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatott eljárást bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntett miatt.

Később a férfit a Pécsi Törvényszék jogerősen 6 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A bűnszervezet közel 4 és fél milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

A férfi egy idő után elérhetetlenné vált, elmenekült a várható büntetés elől. Először hazai, majd 2023. július 12-én európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A hazai körözési eljárást folytató Mohácsi Rendőrkapitányság munkatársainak 2024 áprilisában olyan információ jutott a tudomására, hogy a körözött személy Horvátországban tartózkodik. Ott pedig ingatlan-bérbeadással foglalkozik.

Felkutatása és elfogása érdekében felvették a kapcsolatot a KR NNI Célkörözési Osztály munkatársaival.

A szakemberek intenzív információcserébe kezdtek a horvát társszervekkel, amelynek eredményeként megállapították, hogy a férfi Vir szigeten tartózkodik élettársával.

Elfogására május 6-án a horvát rendőrök a magyar fejvadászok kérésére akciót szerveztek. Ennek eredményeként az utcán kapták el a 45 éves férfit.

Kiadatásáról a napokban dönt a horvát bíróság.

D. T. Lajos több közösségi média felületén posztolt tartalmakat. Az egyiken a tengeren egy hajót vezet, a börtön helyett az élet élvezetére biztatott mindenkit.

Vir szigeten bujkált a milliárdos csaló - Ingatlanokat adott bérbe

A másikon azt a látszatot keltette, mintha az egyik pécsi klinikán tartózkodna. Ahol az előtte álló egyenruhás rendőrök nem ismerik fel.

Vir szigeten bujkált a milliárdos csaló - Ingatlanokat adott bérbe

forrás: police.hu/MTI

Facebook oldal: ITT >>>

Post Author: StoryMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük