Utolsó frissítés: 2025-01-22
Tudtátok azt, hogy a köles mennyire jót tesz a szervezetünkkel?

A köles egy igazi csodagabona – Ezt teszi a szervezettel, több, mint 20 pozitív tulajdonságát szedtük most össze.
Rengeteg dolog miatt érdemes beépítenünk a táplálkozásunkba, íme:
- teljes értékű gabona a köles
- gluténmentes
- lúgosít
- tápanyagban gazdag
- alacsony a kalóriatartalma
- rostban gazdag
- segít a betegségek megelőzésében
- fontos magnéziumforrás
- enyhítheti az asztma tüneteit
- mangánt, foszfort és vasat is tartalmat
- megelőzi a szív-, és érrendszeri betegségeket
- jót tesz az érrendszerrel
- nagy mennyiségű B-vitamin van benne
- energiával lát el
- erős antioxidáns hatása van
- szerepet játszik a jó emésztés elősegítésében
- hangulatjavító
- remek fehérjeforrás
- kevésbé allergizál
- könnyű megemészteni
- méregtelenít
- késleletei az öregedési folyamatokat
- jót tesz a hajjal, bőrrel, körömmel
- szabályozza a vércukorszintet
- 1 perc alatt lángba borulhat a lakás: így előzd meg a karácsonyi lakástüzet
- Zsorzsi és Pöti bácsi ismét útra kel: idén sem marad el a Provident, a Csodalámpa és a Jókenyér jótékonysági akciója
- Új album és életműkoncert: mérföldkőhöz érkezett az Ismerős Arcok
- Rekordfogyás: így hódít a forralt bor az óbudai adventen
- Tudatos tervezéssel válik igazán stresszmentessé a karácsony: a magyarok kétharmada évközben is spórolna az ünnepekre
Érdemes tehát ezt az egyik legősibb termesztésű gabonafélét rendszeresen fogyasztani.
Számos felhasználási lehetősége van. Készíthető belőle
köret,
kása is, de akár
kenyér egyik fő alapanyag is lehet.
Ha te is szeretnéd erősíteni a szervezetedet kölessel, akkor itt az idő, kezdd el most.
Miklós Edit
kép: pixabay
Facebook oldal: ITT>>>
Ez a tartalom a 2024 szeptember 14-i cikk frissített változata.






