A fogkrém 12 szokatlan felhasználási módja, amire még biztosan nem gondoltál

A fogkrém 12 szokatlan felhasználási módja, amire még biztosan nem gondoltál

A fogkrém 12 szokatlan felhasználási módja, amire még biztosan nem gondoltál.

A fogkrém 12 szokatlan felhasználási módja, amire még biztosan nem gondoltál

A fogkrém három fő összetevőből áll; csiszolóanyagok, fluoridok és mosószerek. Ezek elsősorban a lepedék és a fogakban ragadt étel eltávolítására szolgálnak. Valójában azonban nem csak a lepedék és a fogszuvasodás ellen hatásos szer. A tükrök páralecsapódásának megakadályozásától a sárgaréz polírozásáig hoztunk 12 szokatlan fogkrém felhasználási módot.

Mobiltelefon képernyők tisztítása

Manapság a legtöbb ember képernyővédő fóliát helyez okostelefonjára, hogy megakadályozza a karcolódásokat, és megóvja a képernyőt a sérülésektől, ha leejti a telefonját. A karcolások eltávolításához finoman dörzsölj rájuk egy kis adag fogkrémet az ujjaddal, majd töröld le a felesleget nedves ruhával. Ügyelj arra, hogy ne nedvesítsd túl a képernyőt, hacsak nem vízálló!

A zsírkréta eltávolítása a falról

Ha gyermeked a kreativitását úgy fejezte ki, hogy zsírkrétával a nappali falára rajzolt, ne aggódj, a fogkrém segít! Vigyél fel fogkrémet egy nedves ruhára, és dörzsöld le a zsírkrétát. Ezután öblítsd le és szárítsd meg a falat. Először próbáld ki egy kis területen, hogy megbizonyosodj arról, hogy nem keni el a festéket.

Szőnyegfoltok

A szőnyegek foltosak lesznek, elkerülhetetlen, hogy valamikor valami kiszóródjon, kiömöljön rájuk. A kis foltok eltávolításához  egyszerűen nyomj  fogkrémet közvetlenül a szőnyeg foltjára, és egy régi fogkefével dörzsöld ki a foltot, majd öblítsd le. Előfordulhat, hogy  néhányszor meg kell ismételned a műveletet a folt teljes eltávolításához. (Vörösborhoz viszont sajnos professzionális szőnyegtisztítót kell beszerezned.)

Autó fényszórók

Karcos, töredezett vagy ködös a fényszóród? Mindhárom dolog csökkentheti a hatékonyságot és a látást. A megoldáshoz először alaposan tisztítsd meg a fényszórót, ezután dörzsöld be jó nagy mennyiségű fogkrémmel. Utána nagy nyomással pl. slaggal mosd le.

Kezek szagtalanítása

Eleged van abból, hogy miután olyan ételeket aprítottál fel, mint a hal vagy a fokhagyma a szag a kezeiden marad? Egyszerűen dörzsölj egy kis mennyiségű fogkrémet a kezedre, majd öblítsd le.

Ezüst/réz fényesítése

Keltsd életre ékszereid és egyéb tárgyaid a fogkrém segítségével! Szükséged lesz egy puha sörtéjű fogkefére, majd enyhe körkörös mozdulatokkal dörzsöld át a tisztítandó tárgyat. Csak egy csepp fogkrémet használj! Ezután alaposan öblítsd le, és puha, száraz törülközővel szárítsd meg. Makacs szennyeződés esetén vidd fel a fogkrémet, és hagyd ázni egy éjszakán át.

Varázsold újjá a bőrkabátod vagy a kanapéd

A bőr elöregszik, kopik, és nem könnyű életre kelteni. Vigyél fel egy csepp fogkrémet az érintett területre, majd dörzsöld bele egy puha ruhával, azután töröld le nedves ruhával. Ügyelj arra, hogy ne használj fehérítő- vagy fehérítőszert tartalmazó fogkrémet.

Páramentesítsd a tükröt

Eleged van abból, hogy kiszállsz a zuhany alól, és a tükröd be van párásodva ? Dörzsöld át a párás tükröt fogkrémmel, majd töröld szárazra. Ez a tükör jövőbeli bepárásodását is megakadályozza.

Takarítsd ki a fürdőszobádat fogkrémmel

A fogkrémben lévő természetes csiszolóanyagok ugyanolyan jól működnek, mint a normál tisztítószerek. Kifényesíti a csapok krómját, megtisztítja a zuhanyüveget, a mosdót és eltávolítja a szagokat a lefolyóból! Egyszerűen dörzsöld be az adott területeket egy csepp fogkrémmel és egy régi fogkefével tisztítsd meg őket.

Távolítsd el a karcokat a CD- és DVD-lemezekről

Tegyél egy kis fogkrémet a korongra, és enyhén dörzsöld át egy puha ruhával. A túl nagy erő károsíthatja a lemezt, ezért csak enyhe nyomást gyakorolj rá. Ezután egy puha ruhával alaposan töröld le. Ez a módszer csak kis karcolások esetén működik.

Keltsd életre a régi cipőket Mindenkinek van egy pár cipője, ami kissé viseletes, de sajnálja kidobni. Ahhoz, hogy újra hordhasd, egy fogkefével dörzsölj be egy csepp fogkrémet a cipőbe, hogy eltávolítsd a karcolásokat. Töröld át nedves ruhával, és hagyd megszáradni. Használj fehérítő fogkrémet a fehér cipőkhöz, hogy növelje a fényességet.

Tisztítsd meg a vasalódat

A vasaló alján lévő lerakódás szép nagy foltot hagyhat a ruhákon. Megoldás:  dörzsöld be a fogkrémet a vasaló aljába, amikor hideg és ki van húzva a konnektorból, majd töröld le nedves ruhával és szárítsd meg.

Facebook oldal: ITT>>>

Post Author: StoryMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük