A feszes dekoltázs titka - 5 tipp a ráncok ellen

A feszes dekoltázs titka – 5 tipp a ráncok ellen

A feszes dekoltázs titka – 5 tipp a ráncok ellen. A dekoltázs bőre kifejezetten érzékeny a nap által kibocsátott káros sugarakra. Kövesd tippjeinket, hogy a dekoltázsodon is  telt, feszes maradjon a bőröd.

1. Ápold olyan gonddal, mint az arcodat

„A dekoltázs bőrének ápolásának és javításának legjobb módja, ha az arc szépségápolási rutinját kiterjesztjük erre a területre is, azaz rendszeresen tisztítunk, radírozunk és hidratálunk.” – mondja Lesley Reynolds,  szépségszakértő. „Keress olyan krémeket, amelyek retinolt [egyfajta A-vitamint], AHA-kat, hialuronsavat és antioxidánsokat, például C-vitamint tartalmaznak, hogy segítsenek simítani, ragyogóvá és teltebbé tenni a bőrt.”

2. Púderezz

„Egy másik jó trükk az, hogy ásványi anyagokat tartalmazó, púderes alapozót viszünk  fel.” – mondja Reynolds. „Ez egyenletessé teszi a bőr tónusát, és segít elfedni az öregségi foltokat. Fényvisszaverő pigmenteket is tartalmaz, amelyek csökkentik a finomráncok megjelenését.”

3. Lásd el vitaminokkal a bőröd

Használj bőrgyógyász által felírt erősebb A-vitaminos krémet. Felgyorsítja a sejtcserét és növeli a kollagénszintet, minimalizálja a ráncok és öregségi foltok megjelenését. Ugyanakkor használd takarékosan, mert kiszáradást, bőrpírt és hámlást okozhat. Bármely drága öregedésgátló összetevőket tartalmazó krémet használsz mindig igaz, hogy a kevesebb több, mivel a bőr csak bizonyos mennyiséget képes felszívni.

4. Szakszerű hámlasztás

A fiatalabbnak tűnő dekoltázs érdekében  mikrodermabráziót (bőrcsiszolást) javasolnak a szakemberek, amely  a gyakorlatban a bőrünk mechanikai-fizikai leradírozását jelenti, mindenféle fájdalom nélkül. Ezzel megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől, amelyek mélyebb ráncokat eredményeznek.

5. Fénykezelés, fényvédelem

A makacs öregségi foltok kezelésére Dr. Terry Loong bőrspecialista intenzív pulzáló fénykezelést javasol. „Ezt követően védd bőrödet fényvédő krémmel és  megelőzésként pedig használj legalább 30-as faktorszámú napvédőkrémet.”

Kovács Alexa

Facebook oldalunk: ITT>>>

Forrás:healthy-magazine.co.uk

Post Author: StoryMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük