5 léleksimogató pozitív gondolat 50 év felettieknek

5 léleksimogató pozitív gondolat 50 év felettieknek

5 léleksimogató pozitív gondolat 50 év felettieknek. Túl gyorsan megy az élet, szinte rohan. Ezt minden korosztály érzi, látja, de különösen 40-en túl, de főleg 50 év felett lehet a legerősebben tapasztalni. Fontos, hogy ne arra fókuszálj, hogy ez már a B-oldal, hanem inkább töltsd meg a lelkedet pozitív érzelmekkel, gondolatokkal. Minden nap egy új nap és próbáld meg a lehető legjobbat, legtöbbet kihozni az életedből. Ebben próbálunk segíteni!

5 léleksimogató pozitív gondolat 50 év felettieknek

5 léleksimogató pozitív gondolat 50 év felettieknek.

Ebben a korban már rengeteg minden áll mögötted, megannyi szép és kevésbé szép emléket szereztél, amire jó visszagondolni. A rosszabbakból tanultál, a jobbak pedig léleksimogató szerepet töltenek be. Ne zárkózz el az emlékektől, ne érezd magad emiatt öregnek, ha szánsz erre időt. De 50 év felett ha emlékekről beszélünk, nem csupán erről van szó. Hanem arról, hogy MÉG mennyi szép pillanatot tudsz megélni, mennyi érdekes, izgalmas emléket tudsz szerezni. Fókuszálj erre, tanulj, kirándulj, utazz, járj színházba, rokonokhoz, étterembe, olvass új könyveket, nézz meg új filmet, a lényeg, hogy élj!

50 év felett változik a lélek, a test, a külső-belső egyaránt. Nem kell ebbe beletörődni, nem kell leadnod magadat, hanem meg kell tanulni, meg kell érteni a változásokat és am i a legfontosabb, fel kell rá készülni. A mentális egészség megóvása pontosan ugyanolyan fontos, mint a szervezeted egészsége. Ha a figyelmed élénk, erős, tudsz koncentrálni, akkor ez csökkenti a szorongást, a depressziót is. A keresztrejtvény, a társasjáték, az olvasás is megfelelő foglalatosság, tedd hasznossá magad, keress olyan tevékenységeket, amelyek örömet okoznak.

Minden nap sétálj. Bizonyítottan jót tesz a szervezettel, a belső békéddel a rendszeres, napi séta. Ez lehet rövidebb, de akár hosszabb is, a lényeg, hogy kellemes érzést keltsen benned. A rendszeres sétának hosszútávú egészségügyi előnyei vannak, a szívbetegségek kockázatát csökkenti, felpörgeti az anyagcserét és javítja a hangulatot.

Ha van arra lehetőséged, olyan munkát végezz, amit szeretsz is. Ebben a korban már ott tartasz bizonyára, hogy elértél valamit. Emiatt pedig már van lehetőséged valószínűleg arra, hogy szelektálj, válogass. Írj listát arról, hogy mi a fontos neked egy munkahelyen, egy munkában és mi az, amit már nem vagy hajlandó elviselni. Ez segít majd összpontosítani, dönteni és ha olyan munkát végzel, olyan körülmények között, amit szeretsz, akkor minden napod pozitív élménysekkel lesz teli, nem pedig a stressz tölti ki az óráidat.

Tanulmányok szerint minden harmadik 50 év feletti túlsúlyos. Ennek pedig igen súlyos egészségügyi következményei vannak. A plusz kilók ugyanis növelik többek között a szívroham, a stroke, a cukorbetegség kockázatát. Figyelj oda a testsúlyodra, egyél egészségesen és nagy eséllyel elkerülhetnek a súlyosabb betegségek.

A túl kevés, vagy rossz, nyugtalan alvás gyorsítja a sejtek öregedését. Ezzel szemben, ha elegendő időt, JÓL alszol, akkor szó szerint megújuk a test, a lélek is, regenerálódsz. Tanulmányok szerint azok az 50 év felettiek, akik kevesebb, mint hat órát alszanak éjszaka, azoknál 30%-kal nagyobb valószínűséggel alakul ki demencia a későbbi éveikben. Az elalvásnak legyen meg a maga kis rituáléja, fontos a környezet, a tevékenység is. rendezd be szépen a hálószobádat, szellőztess lefekvés előtt, használj gyertyákat este a jó hangulathoz, alvás előtt (persze fújd el, ne hagyd égve éjszaka), olvass egy jó könyvet, hallgass halk zenét, de ez az esti kis szokás legyen olyan tényleg, ami neked jó érzéseket okoz és megnyugtat.

Figyelj tehát oda magadra, mindig, minden életkorban, de 50 év felett különösen.

Miklós Edit

Post Author: StoryMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük