Ilyen félelmekkel küzdesz a kapcsolataidban  - Extra mély teszt

Ilyen félelmekkel küzdesz a kapcsolataidban  – Extra mély teszt

Ilyen félelmekkel küzdesz a kapcsolataidban  – Extra mély teszt.

A kapcsolatok elején, amikor rózsaszín üvegen keresztül látod a világot és a párodat, minden meseszerű. De, ahogy egyre jobban megismered, látod a  gyengeségeit és a hibáit, ahogy ő is a tiédet. Ez a teszt a saját félelmeidről szól.

Van úgy, hogy mérgesnek érzed magad a jelentéktelen dolgok miatt, és még azt sem tudod, mi aggaszt valójában? Mindig jobb mélyen a tudatalattinkba ásni, és megismerni a szunnyadó démonainkat, amelyek veszélyeztetik kapcsolatunkat. 

Ez a teszt és az elsőként látott kép rámutat a rejtett bizonytalanságaidra és félelmeidre, amelyek csendben próbálják tönkretenni romantikus kapcsolataidat. Jól nézd meg a képet és tudd meg, milyen kapcsolatromboló gondolatokkal kell felhagynod!

Ilyen félelmekkel küzdesz a kapcsolataidban  - Extra mély teszt

A kapcsolataidba az gátol, hogy félsz, hogy kiszolgáltatott leszel. Tudatalatt félsz megnyílni partnered előtt. Erős és meghitt kapcsolatra vágysz, mégis félsz attól, hogy megengedd, hogy partnered meglássa az igazi énedet; minden hibájával és tökéletlenségével együtt. Lehet, hogy gyermekkorodban súlyos kritikának voltál kitéve, és elhitették veled, hogy mindenben tökéletesnek kell lenned, hogy kiérdemeld a szeretetet. Nos, ez nem így van!  Megérdemled a szeretetet, függetlenül attól, hogy tökéletes e a tested vagy a legjobb eredményeket éred e el vagy sem. Az, akinek igazán számítasz, látni fogja a valódi éned, és szeretni fog olyannak, amilyen vagy. Ne riadj vissza attól, hogy teljes mértékben megmutasd magad annak a személynek, akit szeretsz.

A kapcsolatokban az önmagad elvesztésétől való félelem aggaszt. Ez azt jelenti, hogy túlságosan is a partnered helyezed előtérbe és a második helyre szorulsz önmagad számára. Hajlamos vagy megfeledkezni a saját szükségleteidről, céljaidról és vágyaidról, és valahol ez a gondolat el is riaszt téged. Lehet, hogy láttál valakit, aki közel áll hozzád, miközben elvesztette önmagát, miközben partnere szükségleteit elégíti ki. Nem akarsz a nyomdokaiba lépni, és elveszíteni az identitásodat. Ám a lényeg, hogy  nem is kell! Lehet egészséges, kölcsönös törődésen és megbecsülésen alapuló kapcsolatod, amelyben nem kell önfeláldoznod és kompromisszumot kötnöd nézeteid és elveid miatt. A megfelelő ember értékelni fogja az életcéljaidat, és ti ketten vigyázhattok egymásra, miközben egyénileg is fejlődtök.

Félsz attól, hogy nem lesz elég időd az egyedüllétre. Aggódsz amiatt, hogy elveszíted személyes teredet és az „én idődet” a kapcsolatodban. Olyan ember vagy, akinek magányra van szüksége ahhoz, hogy rendszerezze a gondolatait, és ha nem kapja meg a hőn áhított időt, túlterheltnek és keserűnek érzi magát. A kapcsolatodra az hat romboló hatással, hogy azon agyalsz, hogy nem jut elég idő magadra. De ahelyett, hogy titokban ezen gyötrődnél, miért nem beszélsz a pároddal az igényeidről? Egy párnak nem kötelező mindent együtt csinálni. Nem ettől működik jól egy kapcsolat. Valójában egészséges, ha van egy kis személyes tered és énidőd a  kapcsolatodban. Mindkettőtök elkülöníthet magának egy kis időt az egyéni igényeinek kielégítésére.

A csalódástól  félsz leginkább  a kapcsolatokban. Csendben készülsz az elkerülhetetlen szívfájdalomra, csalódásra.. Valahogy feladtad a „boldogan örökké” gondolatát, és azt feltételezed, hogy minden szerelmi történetnek könnyekkel és összetört álmokkal kell végződnie. Ugye tudod, hogy ki kell lépned ebből a mentalitásból? Ez a fajta pesszimizmus nem tesz jót. A félelmeid nem akadályozzák meg a rossz dolgok megtörténtét, de biztosan visszatartanak attól, hogy élvezd a jó dolgokat. Igen, nem minden szerelmnek van boldog vége, és néhányan életed egy fejezetévé válnak, de ez nem jelenti azt, hogy meg kell próbálnod elkerülni őket. Az életet élni kell, ezért meg kell tapasztalnod mindazt, amit az élet kínál. Próbálj a pillanatban élni, és ne add át magad a már megtörtént dolgok miatti aggodalmaknak. Még a legboldogabb pár sem tagadhatja, hogy keményen  kell dolgozniuk a kapcsolatukon, hogy stabil legyen. Senki sem jön “csomag’ nélkül és egy kapcsolatban mindkét félnek meg kell találnia a ritmusát. Ez a titka a  hosszú távú pár kapcsolatnak.

Kovács Alexa

forrás: themindsjournal.com, kép: pixabay

Post Author: StoryMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük