Így lesz szép, egészséges, fehér a fogad - Egyszerű trükkök

Így lesz szép, egészséges, fehér a fogad – Egyszerű trükkök

Csak egy maradandó fogsort kapunk, ezért  fontos, hogy  csúcsformában tartsuk őket egy életen át. Összeszedtük néhány tippet, hogy hogyan őrizheted meg fogaid egészségét jó hosszú ideig. Így lesz szép, egészséges, fehér a fogad – Egyszerű trükkök.

Így lesz szép, egészséges, fehér a fogad - Egyszerű trükkök

A kettő a varázslatos szám

A harminc másodperces fogmosás egyszerűen nem  ér semmit, csak becsapjuk vele magunkat. A fogorvosok azt javasolják, hogy naponta legalább kétszer mossunk fogat, és egy-egy alkalommal ez legalább két percig tartson. Sokan elsietik a fogmosást, mert unalmas és túl rutinszerű, de így történik meg az, hogy a fogmosás ellenére elromlanak a fogak. Konyhai kis időzítő óra használatával vagy kedvenc zeneszámunk meghallgatásával segíthetjük, hogy jobban elteljen az idő.

Ne öblítsd ki a szádat!

Az utolsó molekula fogkrém kimosása a szájból nem jó ötlet.  Ha a fogakon hagyjuk a fogkrémet, nagyobb védelmet nyújt.

Mosd meg az ínyed

Ügyelj arra, hogy a fogmosás ne csak a zománcra korlátozódjon Amellett, hogy alaposan megtisztítod a fogaid, hogy megelőzd a fogszuvasodást, ügyelj arra, hogy az ínyvonal feletti  (ahol a fogak találkoznak az ínnyel) részt is tisztítsd meg. Ez segíti az ínybetegségek megelőzését.

Egyél sajtot

Ha megeszünk egy darab sajtot cukros ételek előtt, az körülbelül egy órán keresztül megfelelő szintű védelmet nyújt a  fogainknak a károsodással szemben.

Szerezd  be a megfelelő fogkefét

Az elektromos fogkefe jobban csökkentheti a lepedék lerakódását, mint a kézi fogkefe. Ráadásul sokfajtában már van időzítő is, így tudni fogod, mennyi ideig kell fogat mosni. Ne felejtsd el kicserélni a fogkefét (vagy a fejet) három-négy havonta, vagy amikor a sörték elkezdenek kopni. Ez csökkenti az esélyét, hogy káros baktériumok fejlődjenek ki a kefén.

Helyes technika

Tartsd enyhén ferdén a fogkefét, és óvatosan, rövid oda-vissza mozdulatokkal mosd vele a fogad. Ne felejtse el megmosni a fogaid külső, belső és rágófelületét, valamint a nyelvedet. Utóbbi segít tovább megőrizni a friss leheletet.

Fogselyem, fogselyem, fogselyem

A fogselyem a szájápolás egyik legfontosabb eszköze, mivel közvetlenül a fogak közötti, nehezen elérhető helyeket tudjuk alaposan megtisztítani vele. Ha elhanyagoljuk a fogközi tisztítást, a fogfelület akár 40 százaléka érintetlenül maradhat, és ki van téve a baktériumoknak.

Kovács Alexa

Forrás: healthy-magazine.co.uk

Facebook oldalunk: StoryMix>>>

Post Author: StoryMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük