Ha sokszor alszol rosszul, az súlyos dolgot okozhat

Ha sokszor alszol rosszul, az súlyos dolgot okozhat

Ha sokszor alszol rosszul, az súlyos dolgot okozhat. A rossz alvási szokások és a magas vérnyomás szorosan összefüggenek egymással a szakemberek szerint. A magas vérnyomás megelőzésében és kezelésében a legfontosabb szempont a minőségi, nyugodt éjszakai pihenés.

Ha sokszor alszol rosszul, az súlyos dolgot okozhat

Az orvosok felfedezték, hogy ez nagyban függ attól, hogy milyen testhelyzetben alszol éjjel.

Trupti Gilada kardiológus  szerint a magas vérnyomásban szenvedőknek 6-8 órát kell aludniuk egy jól szellőző, csendes szobában. Kerülniük kell a koffeint vagy az alkoholt a nap végén illetve a digitális fényt, a nappali szunyókálást és a stresszt is.

” A magas vérnyomásban szenvedők számára a bal oldali alvás a legjobb testhelyzet, mert ez enyhíti az erekre nehezedő túlzott nyomást, így a vér könnyebben és kisebb ellenállással tudja teljessé tenni a keringést.” – mondja az orvos.

A bal oldalon történő alvás különösen fontos a magas vérnyomásban szenvedők és a terhes nők számára is. A növekvő baba nyomást gyakorol a belső szervekre, és keringési problémákat okozhat. A tény az, hogy a vér, amikor a testben kering, végül visszatér a szívbe a jobb oldalon. Amikor a jobb oldaladon alszol, nyomást gyakorolsz az erekre, amelyek felelősek a vér szívbe szállításáért.

Dr. Rakesh Rajpurot elmondta, hogy a rossz alvás és a magas vérnyomás összefügg egymással.

„Az alváshiány vagy a rossz alvás növeli a szívbetegségek kockázatát. Tegyél róla, hogy az éjszaka alvás tényleg pihentető, nyugodt, minőségi legyen, mivel ez fontos a szív optimális egészségének megőrzéséhez. „

Az orvosok szerint a bal oldali alvás a legjobb pozíció magas vérnyomás esetén, mert így csökken a szívbe vért visszaadó erekre nehezedő nyomás. Ezek az erek a test jobb oldalán helyezkednek el, és a keringés lelassulhat, ha hosszabb ideig a jobb oldalon alszol.

Miklós Edit

Facebook oldal: ITT>>>

Forrás: alo.rs

Post Author: StoryMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük