Stresszoldás - 4 technika, ami feloldja a negatív gondolatokat

Stresszoldás – 4 technika, ami feloldja a negatív gondolatokat

Nyugtalanító gondolatokat a nap bármely szakában érezhetünk, ezek elhomályosíthatják az elmét. Ha stresszes és szorongásos időszakunk van, a kellemetlen gondolatok normálisak. Ilyen esetekben kihívást jelenthet a rajtuk való navigálás és az egészséges egyensúly megtalálása a nehéz érzelmek kezelésére.

„A gondolatok defúziója, az Elfogadás és Elkötelezettség Terápia (ACT) kulcseleme, magában foglalja a távolság megteremtését önmaga és gondolatai között, ezáltal csökkentve azok hatását és befolyását. Ez a technika azon a megértésen alapul, hogy a gondolatok pusztán mentális események, amelyek nem feltétlenül tükrözik a valóságot, vagy nem feltétlen befolyásolják a tetteinket. Ha megtanulják az emberek, hogy a gondolatokat átmenetinek és saját maguktól elkülönültnek tekintsék, nem fognak túlzottan belegabalyodni vagy nem fognak túlzottan azonosulni velük.” – írta Sam Frerer pszichológus az Instagramon.

Stresszoldás - 4 technika, ami feloldja a negatív gondolatokat

A szorongató gondolatoktól való leválás megtanulása a gondolat-defúzió, az Elfogadás és Elkötelezettség Terápia (ACT) kulcseleme. Ez magában foglalja a „távolság” megteremtését önmagunk és gondolataink között, ezáltal csökkentve azok hatását és befolyását.

Ez a technika azon a megértésen alapszik, hogy a gondolatok pusztán mentális események, amelyek nem feltétlenül tükrözik a valóságot vagy nem diktálják cselekedeteinket.

Azáltal, hogy megtanulják a gondolatokat átmenetinek és önmagától elkülönültnek tekinteni, az egyének megfigyelhetik őket anélkül, hogy belegabalyodnának vagy túlzottan azonosulnának velük.

A gondolatok szétszedésének folyamata csökkenti a stresszt.

Ez segít az embereknek megváltoztatni a gondolataikhoz való viszonyukat, különösen azokkal, amelyek negatívak vagy nyomasztóak.

Ahelyett, hogy ezekkel a gondolatokkal foglalkoznának, megpróbálnák elfojtani őket, vagy jónak vagy rossznak ítélnék meg őket, az emberek megtanulják, hogy ragaszkodás nélkül engedjék át az elméjüket.

A kellemetlen, negatív gondolatokat ha sikerül feloldani, akkor ez teret ad nekünk a helyes gondolkodásra, a stresszmentesebb életre.

Illetve annak megválasztására, hogyan akarunk reagálni a gondolatainkra, ahelyett, hogy azt éreznénk, hogy irányítják őket.

Íme 4 technika, ami a negatív gondolatokat leoldja.

A gondolatok címkézése 

Ha megtanuljuk a gondolatokat címkézni, és mélyrehatóan elmélyülünk bennük, hogy megértsük azok eredetét, segít megérteni, hogy ezek végül is nem tények. Ez segít nekünk megérteni, hogy ezek csak gondolatok, és átmeneti jellegűek.

Gondolatok vizualizálása

Az egyik alapvető hiba, amit a szorongató gondolatok esetén elkövetünk, ha azt gondoljuk, hogy olyanok vagyunk, amilyenek a gondolataink. Az igazság az, hogy tőlünk eltérő dologként kell vizualizálnunk őket, és külön entitásként kell tekintenünk rájuk.

A gondolatok hangjának megváltoztatása 

Meg kell változtatnunk a belső hangot, amely a gondolatokat kimondja nekünk. Így egészségesebb módon elválasztjuk magunktól.

Fizikai távolságtartási technikák

Meg kell tanulnunk a szorongató gondolatok kezelésének fizikai távolságtartási technikáit. Felírhatjuk őket egy papírra és eltehetjük, vagy beírhatjuk egy dokumentumba, és bezárhatjuk a fájlt. Ez segít abban, hogy gyorsabban menjenek a dolgok.

Forrás

Facebook oldal: ITT>>>

Post Author: StoryMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük