Ezért ne dobd ki a kávézaccot - Elképesztő, hogy mire jó

Ezért ne dobd ki a kávézaccot – Elképesztő, hogy mire jó

Ezért ne dobd ki a kávézaccot – Elképesztő, hogy mire jó, mi mindenre lehet használni.

Ezért ne dobd ki a kávézaccot - Elképesztő, hogy mire jó

Te is szereted a frissen főzött kávé illatát, ízét? A megmaradt kávézaccot pedig mindig kidobod? Nos, ezentúl ne tedd, ugyanis remekül hasznosítható a háztartásban. Tisztítószerként, rovarriasztóként, természetes légfrissítőként is használhatod.

Ezért ne dobd ki a kávézaccot - Elképesztő, hogy mire jó

Hamis műtrágyát is készíthetsz a segítségével, ami remek tápanyagot ad majd a talajhoz, ráadásul még a kis élősködőket is eltávolítja a növényekről. A hamis műtrágyához keverj össze két csésze kávézaccot két liter vízzel, és hagyjad állni egy éjszakán át. Ezután öntözd meg ezzel a vízzel a virágokat a cserépben és a zöldségeket a kertben.

A kávézacc természetesen koptató hatású, így eltávolítja a makacs ételmaradékokat az edényekről, serpenyőkről és tálcákról, amelyek néha a főzés után rajta maradnak. Csak dörzsöld be vele az edényt, adj hozzá egy kis mosogatószert. Meglátod, könnyedén tudod megtisztítani.

Hangyariasztóként is működik. Helyezd a kávézaccot olyan helyre, ahol a hangyák összegyűlnek illetve a vonulási útjukra is. nem mennek oda többet, az biztos.

Ha a kertben nem tudsz megszabadulni a meztelen csigáktól, szórd a kávézaccot a növények köré és biztos lehetsz abban, gyorsan eltűnnek majd onnan.

Elnyeli a kellemetlen szagokat is. Tedd a szárított kávézaccot egy tálba, amit a konyháában helyezz el a szekrényen. Főzés után felfogja a szagokat.

Tedd ugyanezt, ha kellemetlen szag jelenik meg a hűtőszekrényben. Hagyjad a kávézaccos tálat egy éjszakán át a hűtőben, és semlegesíti az összes szagot.

kép: Stock kép, pixabay

Facebook oldal: ITT>>>

Forrás

Post Author: StoryMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük