Elemi erővel támad Európa-szerte ez a súlyos betegség

Elemi erővel támad Európa-szerte ez a súlyos betegség

Elemi erővel támad Európa-szerte ez a súlyos betegség.

Elemi erővel támad Európa-szerte ez a súlyos betegség

A szamárköhögéssel kapcsolatban Müller Cecília tisztifőorvos a TV2 Mokka műsorában kifejtette, hogy ez a betegség adhat-e aggodalomra okot Magyarországon.

„A kötelező védőoltási rendszerrel távol tartjuk ezt a betegséget, de baktériumai jelen vannak körülöttünk. A Covid elleni védekezés, a maszkviselés miatt háttérbe szorultak a légúti megbetegedések, most ezek elemi erővel támadnak Európa-szerte, nálunk is nőtt a megbetegedések száma.”


    Felnőttkorban és oltott közösségben jellemzően enyhén zajlik le ez a betegség. A szamárköhögést, mivel baktérium okozza, jól kezelhető antibiotikummal.

A magas kockázatú csoport – az újszülöttek, kisgyermekek – esetében nagyon súlyos, olykor a légzéskimaradás miatt halálos is lehet.

Az ő védelmükben a jelenlegi járványügyi helyzetben azt javasolják, hogy a várandósság utolsó harmadában a nők vegyenek fel ismétlő oltást, amellyel saját magukat és majdani újszülöttjüket is védik. Illetve a kisgyermekek környezetében élő idősek számára is javasolt az ismétlő oltás.

MTI-TV2 Mokka

kép: pixabay

Facebook oldal: ITT>>>

Post Author: StoryMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük