Melyik hónapban születtél? Befolyásolja milyen hosszú lesz az életed

Melyik hónapban születtél? Befolyásolja milyen hosszú lesz az életed

Melyik hónapban születtél? Befolyásolja milyen hosszú lesz az életed a legújabb kutatások szerint. Egy igen érdekes tanulmány meglepő eredményeket hozott a hosszú élettel kapcsolatosan. Kutatók rájöttek arra, hogy a születési hónapod nagy valószínűséggel befolyásolja azt, hogy milyen életkort élsz meg.

Melyik hónapban születtél? Befolyásolja milyen hosszú lesz az életed

Az élethosszt különböző tényezők befolyásolják. Rengetegen rengetegszer vizsgálták már meg azt, hogy vajon mi is befolyásolja a hosszú életkort, minek köszönhető az, ha valaki tényleg sokáig élhet.

A Chicagói Egyetem kutatói nemrég az 1880 és 1895 között született százévesek adatait hasonlították össze testvéreik és házastársuk adataival. 

Ez a nem mindennapi tanulmány kimutatta, hogy az októberben születettek sokkal nagyobb eséllyel élnek 100 évet, mint az áprilisban születettek. 

Azt is megállapították, hogy a szeptemberben és novemberben születettek is tovább élnek az átlagosnál.

Számos elmélet próbálja megmagyarázni az új tanulmányban talált adatokat. Az egyik szerint az októberben született babák kevésbé vannak kitéve a szezonális betegségeknek, mivel októberben nincs extrém alacsony és magas hőmérséklet, ellentétben a nyáron vagy télen született gyerekek esetében.

A kutatók azonban ennél összetettebb dologra is gondolnak. Szerintük nem 1 vagy nem 2, hanem sok-sok tényező játszik szerepet a hosszú életkor megélésében, elérésében, de különösen a genetikának van nagy szerepe ebben. 

A hosszú élettartamot befolyásolják az étkezési szokások, a fizikai aktivitás, a rossz és rendszeres szokások, kevés alvás, mozgásszegény életmód, a sok stressz is.

Te melyik hónapban születtél?

Forrás: najzena.alo.rs

Post Author: StoryMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük