Hihetetlen mi történik veled, ha mindennap megeszel egy avokádót

Hihetetlen mi történik veled, ha mindennap megeszel egy avokádót

A zamatos, krémes állagú avokádót rengetegen szeretik. Nem csupán az íze miatt, hanem az egészségre gyakorolt kedvező hatásai miatt is.

Hihetetlen mi történik veled, ha mindennap megeszel egy avokádót

Sőt rengeteg dologra fel is lehet használni. Az avokádó manapság gyakorlatilag mindenhol megjelenik. A majonéz helyettesíthető avokádópürével. Hozzáadhatod az avokádót a süteményekhez és turmixokhoz is, így javítva az egészségedet. De varázsolhatsz belőle fagyit is otthon. Ha ropogósra sütöd, kész is a chips.

Hihetetlen mi történik veled, ha mindennap megeszel egy avokádót

De szépségápolásra is remek, például fantasztikusan hatásos arckrém is készíthető belőle. De vajon tényleg jót tesz a szervezettel, ha rendszeresen fogyasztod?

Hihetetlen mi történik veled, ha mindennap megeszel egy avokádót.

Vitaminok

Az avokádó táplálkozási erejét nem lehet túlbecsülni. Minden benne van egy avokádóban: vas, foszfor, cink, C-vitamin, tiamin, magnézium, mangán, E-vitamin, niacin, B6, Riboflavin, K-vitamin, folsav, réz, Pantoténsav.

Szív és érrendszer

Csökkentheti a vérnyomást, a kóros szívritmus, szívroham, a hirtelen szívhalál és agyvérzés kockázatát, ha mindennap eszel avokádót.

Fogyás

Annak ellenére, hogy az avokádó magas zsírtartalmú, segíthet a fogyásban. A rost oldható és oldhatatlan formában is található az avokádóban. A bélbaktériumok az oldható rostokon szaporodnak, így boldogok és egészségesek. Ennek eredményeként jobban fel tudja venni a tápanyagokat, mert a táplálék lassabban halad át. A test nem raktározza el olyan könnyen a zsírt, ha a vércukorszintet szabályozza. Segíthet a fogyásban.

Hihetetlen mi történik veled, ha mindennap megeszel egy avokádót

Antioxidáns

Az avokádóban két nagyon fontos karotinoid található – a lutein és a zeaxantin. Napi tevékenységeid során szabad gyökök keletkeznek, így a karotinoidok hatásosak, mert antioxidánsként működnek, és eltávolítják a káros szabad gyököket a szervezetből.

Szem

A lutein és a zeaxantin nélkülözhetetlen a szem egészségéhez. Ez a két karotinoid külön-külön is jól működik, de együtt még jobban hat. A látáshoz nélkülözhetetlen. A szürkehályog kialakulásának kockázatát csökkentheti.

Rákmegelőzés

Bizonyíték van arra, hogy az avokádó rendszeres fogyasztása képes megelőzni a rákot. A kutatók bebizonyították laboratóriumi kísérletekkel, hogy a prosztatarák sejtek lelassulnak azoknál, akik naponta avokádót esznek. Amellett, hogy csökkenti a kemoterápia mellékhatásait, úgy tűnik, javítja a kezelés hatékonyságát. Előfordulhat, hogy az antioxidánsok és az egészséges zsírok segíthetnek a rák és a kemoterápia mellékhatásai elleni küzdelemben.

Véd az UV-sugárzástról

A lutein és a zeaxantin megvédheti a bőrt az UV-sugárzástól, de természetesen ezzel párhozamosan mindig szükséges a megfelelő fényvédő használatára.

Ízületi gyulladás

Az ízületi gyulladásnak, a vele járó az ízületi fájdalmaknak több mint 100 típusa létezik. Egy közös bennük: hogy mindegyik ízületi merevséget, fájdalmat és csökkent mozgásteret okoz. Az E-vitamin bővelkedik az avokádóban, ami csökkenti a gyulladást. Ezenkívül tanulmányok kimutatták, hogy az E-vitaminban gazdag étrend csökkentheti az ízületi károsodást. A szójabab- és avokádóolaj-kivonat ígéretesnek bizonyul a tanulmányokban. A kutatók azt találták, hogy a kivonat hatékony a térd- és csípőízületi gyulladás kezelésében.

Bőr, haj

A bőr- és hajápoló termékek pantoténsavat (B5-vitamint) tartalmaznak. A pantoténsav az avokádóban jelen van. A B5 a bőr hidratálása mellett a sebgyógyulást is segíti. Azon kívül, hogy csökkenti az arcon lévő foltok, ráncok számát, csökkentheti az arcon lévő pattanásokat is. Azt mondják, hogy az avokádó segíthet a fiatalabb bőr megjelenésében, a sebek gyorsabb gyógyulásában és a pattanások megelőzésében.

Akár eszik, akár az arcra , akár a hajra kenik, akár avokádóolajat használnak, az biztos, hogy fantasztikus dolgot tesz a szervezettel az, ha minden egyes nap avokádót használsz, fogyasztasz.

Facebook oldal: ITT >>>

Forrás: mysteriode.com

kép: stock képek

Post Author: StoryMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük