4 szuper családi program, amit még a kamasz is imádni fog

4 szuper családi program, amit még a kamasz is imádni fog

Akinek kamasz gyermeke van valószínűleg megtapasztalta már azt a jelenséget, hogy ugyanaz a gyerek, aki egykor boldogan trappolt órákon át az erdőben, most – ha nem feltétlenül muszáj-, akkor nem hagyja el még a szobáját se.

Valójában a tinik nem zárkóznak el annyira makacsul a közös családi programoktól, mint hisszük, de tény, hogy megtalálni a nekik is érdekes tevékenységet: na, az az igazi kihívás egy szülő számára.

Íme néhány ötlet! 4 szuper családi program, amit még a kamasz is imádni fog.

Tanulj TikTok táncokat

A tinédzserek szeretik a TikTok-ot, és ha nem szeret kimozdulni otthonról, az egyik módja annak, hogy valamit közösen csináljatok, ha együtt tanultok néhány TikTok-táncot. A TikTok ontja magából a különböző tánctrendeket, lehet válogatni. Ezeket a videókat nem kell megosztani nyilvánosan, a lényeg, hogy jól mulassatok együtt! Garantáltan nevetéssel teli lesz a program.

Sportoljatok valamit együtt!

Ha van a közelben edzőterem, eljárhattok heti pár alkalommal együtt edzeni. Kitűzhetitek a saját fitneszcéljaitokat, és támogathatjátok egymást. Ha ez költségesnek hangzik, vagy talán olyan tinédzsered van, aki nem szívesen jár az edzőterembe, hogy egy csapat idegen között eddzen, akkor már vannak szabadtéri fitnesz parkok is, de éppen futhattok, biciklizhettek is időnként együtt. A futást még érdekesebbé teheted, ha mondjuk jótékonysági futáson vesztek részt, valami nemes célt támogatva.

Családi séta

Előfordulhat, hogy a kamaszod nem szeretne minden nap edzeni vagy hetente egy egész túrát
megtenni, de megpróbálhatod finoman rávenni őt egy közös sétára. A séták nagyszerű alkalmat adnak egy kis beszélgetésre anélkül, hogy túl nagy nyomást gyakorolnának rá, és olyan hosszúak (vagy rövidek) lehetnek, amennyire csak akarja. Ráadásul sosem lehet megunni, főleg akkor, ha mindig más és más helyszínt választotok a közös sétának.

Próbáljátok ki a bowlingot!

A bowling minden korosztály számára szórakoztató tevékenység, a legtöbb ember nagyon szereti. Akár komolyan veszed a játékot, akár nem – nincs nyomás, nem baj, ha nincs különösebb tehetséged hozzá, attól még szuper jó családi kikapcsolódás lehet. Hagyd, hogy a kamaszod válasszon saját labdát, beállítsa mindenki nevét, és esetleg rendeljen némi harapnivalót. Aztán csak az a dolgotok, hogy mulassatok jól!

A fenti ötletek nagyszerűségét az egyszerűségük adja. Nem kell drága, bonyolultan megszervezhető programokat kitalálni ahhoz, hogy rávegyük tini gyermekünket egy kis közös időtöltésre.

Kovács Alexa

Facebook oldalunk: FreeMix  >>>

Forrás: littlethings

Post Author: StoryMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük