A 7 legnagyobb tévhit a büdösbencéről

A 7 legnagyobb tévhit a büdösbencéről

Büdösbence invázió van, ezt mindenki tudja, látja, tapasztalja. Az internet teli van jobbnál-jobbnak tartott megoldásokkal, hogyan is lehetne megszabadulni ezektől a kellemetlen élőlényektől. De nem csak invázió van, hanem rengeteg tévhit is. Íme a 7 legnagyobb tévhit a büdösbencéről.

Táplálék miatt mennek be a lakásba.

Ezek a poloskák nagyon érzékenyek a hidegre , ezért a hidegebb időjárás beálltával megpróbálnak bejutni egy meleg helyre, bemennek minden létező apró lyukon a lakásba, hogy ott éljék túl ezt az időszakot. Nem táplálkozni mennek be a házakba, hanem azért, hogy sötét és meleg helyet keressenek, vagy egy sarkot, ahol elbújhatnak. És amíg le nem esik az első hó, biztos, hogy ott is maradnak. Az ablakokon keresztül jutnak be a lakásokba. Nem bántanak, csak sok bosszúságot okoznak. Amikor megijednek, vagy megnyomják őket, akkor kellemetlen szagot bocsátanak ki. De nem fognak megcsípni, sem megcsípni. Fák, egyes növények, gyümölcsök és más rovarok levével táplálkoznak.

Vérszívóak.

Tévhit. Teljesen ártalmatlanok az emberre. Nem haraphatnak meg, mert nincs foguk. 

Fertőzést terjesztenek.

Nem érdekled őket. Csak a lakásod és a meleg. Téged békén fog hagyni, nem csíp, nem harap, nem fertőz. Nem jelent egészségügyi kockázatot, ezért sem irtják őket.

Ártalmatlanok a háziállatokra.

Ha van kutyád vagy macskád, tudnod kell, hogy a büdösbencék veszélyesek lehetnek rájuk, ha lenyelik vagy megrágják őket. Nem mérgezőek, de az általuk kibocsátott bűzös váladék irritálhatja a gyomrukat és a beleket, hányást vagy túlzott nyáladzást és irritációt okozhat a szájban. 

A porszívó nagy segítség lehet abban, hogy eltűnjenek.

A büdös poloskák a hideg időszakban csak elbújnak a tél elől. Ahányan bejutnak a házba, annyian kerülnek is ki belőle tavasszal, ha addig túlélik. Javasoljuk, hogy ha észreveszed őket, soha ne használj porszívót, mert a bogár által kibocsátott bűz hosszú ideig bent marad a lakásban.

Van olyan vegyszer, ami árt nekik.

A rossz hír az, hogy nincs olyan vegyszer, amely segíthetne ezeknek a rovaroknak a leküzdésében. Az egyetlen dolog, amit tehetsz és ez a legbiztosabb védekezés is ellenük, az az ablakokon lévő szúnyogháló, amely megakadályozza, hogy a büdösbencék bejussanak a házba. 

Egy régi hiedelem szerint pénzt hoznak a házhoz

Van egy régi népi hiedelem, amely szerint „Ha a büdösbence bemegy a házba, pénz lesz belőle”, és úgy tartották, hogy nem szabad kihajítani, mert akkor így a pénz is elmegy vele a házból.

Nos, a kérdés az, hogy éreztél-e valaha is pozitív változást az anyagi helyzetedben a büdösbencéknek köszönhetően? Mert az biztos, ezek a bogarak voltak, vannak és lesznek is. Jó sokan.

Miklós Edit

Facebook oldal: ITT>>>

forrás: stil.kurir.rs

Post Author: StoryMix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük